Mourinho se već odrekao igrača koji je stigao kao velika zvijezda: "Neću ga prisiljavati"

Fernandes se nije naigrao

Mourinho se već odrekao igrača koji je stigao kao velika zvijezda: "Neću ga prisiljavati"

E. Škorić

Gadson Fernandes bi već u januaru mogao da ode iz Tottenhama.

Veznjak koji ima 21 godinu privremeno je stigao u Tottenham iz Benfice u januaru. Potpisao je tada na jednu i pol godinu posudbeni ugovor i u prethodnoj sezoni je odigrao 13 mečeva u svim takmičenjima, a ove sezone je Jose Mourinho na svog sunarodnjaka računao tek jednom.

Fernandes je igrao 63 minute u utakmici EFL kupa protiv Chelseaja 29. septembra i to je bilo to. Rano vraćanje u Benficu mogućnost je koju Mourinho ne može isključiti, iako je zadovoljan prisutnošću veznjaka.

"Situacija za mene nije problem, već rješenje. Nama je dobro da je on tu u kombinacijama, iako ne igra. Nikada ga neću prisiliti da ode ili mu reći da ovdje više nije tražen, ali razumijem situaciju ovog dječaka i Benfice. Ako njegov klub ranije želi da okonča ugovor o posudbi, sarađivat ćemo. Njemu želimo sve najbolje, a Benfica ima moć da odluči i složit ćemo se na kraju", poručio je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije svog preseljenja u London, Fernandes je upisao 59 nastupa u prvoj momčadi Benfice, nakon što je gotovo desetljeće bio dio omladinske akademije.

Top Komentari

to_je_tako
Sasvim normalno da ga Benfica povuče nazad, jer posuđen je, a samim tim tražen znači, jer je potreban da igra. Ako ti se ipak na kraju lik ne sviđa igrački, reci pogriješili smo u procjeni, drugi imaju prednost ipak i gotovo. Mourinho i njegovi politički govori :'D
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi