Fernandez: Džeko je fizički jak, odličan u skoku
Foto: globoesporte.globo.com

Stoper Argentine poziva na oprez

Fernandez: Džeko je fizički jak, odličan u skoku

Edin Džeko bio je jedna od glavnih tema press-konferencije fudbalske reprezentacije Argentine sa kojom će Zmajevi igrati na Maracani u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Argentinske novinare najviše brine visina prvog napadača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a kolege iz zemlje Gaučosa misle da bi odbrana njihove selekcije mogla imati itekakvih problema sa 193 cm visokim napadačem BiH.

Federico Fernandez i Augusto Fernandez odgovarali su na novinarska pitanja, a upravo bi defanzivac Napolija visok 189 trebao biti zadužen za čuvanje najboljeg strijelca fudbalske reprezentacije BiH u njenoj dosadašnjoj historiji.

"On je fizički veoma jak i odličan skakač. Morati ćemo biti blizu, uz njega, te pokušati presjeći opasna proigravanja za njega", rekao je fudbaler italijanskog tima, te dodao:

"Imao sam priliku da igram protiv Bosne u prijateljskoj utakmici u Sjedinjenim Američkim Državama. To je jedan tim sa nekoliko velikih igrača u evropskim ligama, koji imaju kvalitet i strpljenje da grade igru. Ne smijemo im ostaviti puno slobodnog prostora".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nastup na ovogodišnjem Mundijalu u Brazilu biti će prvi za argentinskog defanazivca.

"Napetost raste kako se utakmica približava. Jedva čekam da počne, da dotaknem loptu, te da na najbolji mogući način uđemo u ovaj susret. Nadam se da ćemo izboriti pobjedu", istakao je Frederico Fernandez na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.