Fernandez: Kada ima loptu Messi je nezaustavljiv

Defanzivci Atletica već sada zabrinuti

Fernandez: Kada ima loptu Messi je nezaustavljiv

A. Haznadarević

Atletico Madrid i Barcelona će ovog vikenda odigrati veliki derbi vrha tabele, a defanzivci Jorgandžija već sada razmišljaju kako da zaustave Lionela Messija.

Defanzivni veznjak Gabriel Fernandez smatra da je Argentinac najopasnija karika Katalonaca, te da će svi morati dati svoj udio kako ovaj čarobnjak ne bi imao prostora da se poigrava sa njihovom odbranom:

 

"Svi raspravljaju o tome kako zaustaviti Mesija već neko vrijeme. To je jako teško jer je momak najtalentovaniji fudbaler svijeta. Kada ima loptu u posjedu on je skoro nezaustavljiv", smatra Fernandez.

 

"Moramo kao tim pokušati da mu pružimo što manje prostora za igru", dodao je.

 

Atletico igra svoju najbolju polusezonu ikada, pa je Španac mišljenja da bi nastavak pobjeđivanja imao i veći značaj od samog trijumfa nad Barcom:

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Pobjeda na Camp Nou bi nam donijela četrdesti poen u Primeri, što Atletico nikada nije imao u ovoj fazi takmičenja. Naravno da bi pobjeda bila fenomenalna, ali važniji od toga je kontinuitet, koji bi nam obezbijedio sigurno mjesto u Ligi prvaka naredne godine", zaključio je Fernandez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.