Fernandez napušta Francuze: Vrijeme je da se oprostim

Najtrofejniji igrač Francuske

Fernandez napušta Francuze: Vrijeme je da se oprostim

Edmir Škorić

Veteran Jerome Fernandez najavio je odlazak iz francuske reprezentacije.

Fernandez je sa Francuskom pobijedio Katar sa 25:22 u finalu Svjetskog prvenstva i smatra da je vrijeme da se oprosti od Trikolora.

“Moje prisustvo više nije kao prije. Dolazi nova generacija, kojoj je neophodno više prostora. Bio sam olimpijski, evropski i svjetski prvak s reprezentacijom, osvojio sam devet zlatnih medalja, igrao zadnjih devet finala i ako je vrijeme da odem - onda je to sada”, kazao je Fernandez nakon utakmice, osvrnuvši se na trijumf protiv Katra.

“Utakmica je do kraja bila teška, ali osjećali smo kako imamo kontrolu nad protivnikom. Uspjeli smo do kraja zadržati tri gola prednosti. Znali smo, kada smo poveli tri razlike, da je gotovo jer smo isuviše iskusni. Garantujem da će ovo još trajati, dečki će nastaviti gdje smo stali”.

Fernandez je kapiten Francuske i najbolji strijelac u povijesti reprezentacije, te prvi koji je osvojio četiri naslova SP-a.

“Ponosan sam. Puno dugujem Thierryju Omeyeru, s kojim sam igrao brojne turnire. Dugujem mu puno priznanja”, dodao je Fernandez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.