Fernandez pojačao Sporting iz Lisabona

Fernandez pojačao Sporting iz Lisabona

A. Beganović

Portugalski Sporting iz Lisabona pojačao je svoje redove s čileanskim reprezentativcem Matiasom Fernandezom, koji u Portugal dolazi iz španjolskog Villarreala.

Fernandez je u Villarreal došao 2007. godine kao najbolji igrač Južne Amerike i u Žutoj podmornici od ovog čileanskog reprezentativca očekivali su mnogo. Međutim, Fernandez se u Villarrealu nije najbolje snašao i u dvije sezone samo sedam puta je tresao protivničke mreže.

Dolaskom Ernesta Valverdea na klupu Villarreala čileanskom veznjaku je poručeno da se na njega više ne računa i da može potražiti novi klub.

Lisabonski Sporting bio je najkonkretniji i za 4.5 miliona eura odštete doveo je Fernandeza u svoje redove. Nakon potpisa ugovora s portugalskim klubom Čileanac je izjavio:

„Sporting je za mene sjajna prilika, zato sam je zgrabio bez mnogo razmišljanja. U Evropi nisam pokazao sve što znam i nadam se da ću upravo u Portugalu svoju karijeru vratiti na pravi put“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.