Fernando Hierro priznao: Ovo nije način...

Selektor Španije

Fernando Hierro priznao: Ovo nije način...

Reprezentacija Španije odigrala je veoma slabo u grupnoj fazi protiv Portugala, Maroka i Irana, ali se svejedno sa prvog mjesta plasirala u osminu finala. 

Španci su sinoć u nekim kalkulacijama čak mogli i da ispadnu, ali na kraju su izvukli jedan bod protiv Maroka koji je odigrao fantastičan meč i po brojnim mišljenjima zaslužio tri boda. Na kraju je meč završen 2:2, a poslije susreta selektor Crvene furije Fernando Hierro nije krio nezadovoljstvo.

"Znali smo da ćemo u ova tri susreta morati pokazati mnogo jer su zahtjevna. Ali, ovo nije način, ne smijemo dozvoliti rivalu ovoliko prilika. Ako želimo otići tamo gdje sanjamo, moramo popraviti ove detalje i biti samokritični te znati da ima dosta prostora za napredak", rekao je Hierro kojeg su novinari popom pitali i o VAR tehnologiji na koju su se Marokanci žalili poslije susreta.

"VAR je nešto što su nam iz FIFA-e objasnili kako funkcioniše i mi to znamo", kratko je poručio selektor Crvene furije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Španci će u osmini finala igrati protiv Rusije, dok će Portugal igrati protiv Urugvaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi