Fernando Santos objavio spisak reprezentacije Portugala za Evropsko prvenstvo

Ronaldo predvodi aktuelnog prvaka Evrope

Fernando Santos objavio spisak reprezentacije Portugala za Evropsko prvenstvo

E. Čaušević

Selektor reprezentacije Portugala, Fernando Santos, večeras je objavio spisak igrača za Evropsko prvenstvo.

Nakon što su Francuska i Njemačka koje su protivnici Portugala u grupi smrti objavili spisak igrača za Euro večeras je to uradio i selektor reprezentacije koja će braniti titulu prvaka Evrope.

Portugal je aktuelni prvak Evrope jer su 2016. godine uspjeli da osvoje Evropsko prvenstvo koje se igralo u Francuskoj.

Oni su u finalu pobijedili sa 1:0 upravo Francusku koja je prema mnogima prvi favorit za osvajanje Eura ove godine.

Nakon što su Low i Deschamps objavili spisak igrača za Evropsko prvenstvo večeras je to učinio i Santos. Naravno, prva uzdanica Portugalaca i ovaj put će biti Cristiano Ronaldo.

Golmani: Rui Patricio, Anthony Lopes, Rui Silva.

Oglasi

Odbrana: Joao Cancelo, Nelson Semedo, Jose Fonte, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Raphael Guerreiro.

Vezni red: Danilo, Joao Palhinha, Ruben Neves, Bruno Fernandes, Joao Moutinho, Renato Sanches, Sergio Oliveira, Willam Carvalho, Pote.

Napad: Andre Silva, Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Goncalo Guedes, Joao Felix, Rafa Silva.

Portugal u prvom kolu grupne faze 15. juna igra protiv Mađarske u Budimpešti, dok će u drugom kolu igrati protiv Njemačke 19. juna u Minhenu.

U posljednjem kolu grupne faze koje se igra 23. juna aktuelni prvak Evrope će odmjeriti snage protiv Francuske, a ova utakmica će se igrati u Budimpešti.

Top Komentari

Mele
Bernardo, Jotta i Ronaldo, auuu strasan napad, klupa isto tako. sredina Bruno, Neves, Pepe ludi zadnji u odbrani. Ako izbace Francusku ili Njemacku, mogu do finala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi