Ferrero: Istina je, Schick je Romin igrač
Foto: EPA

Potvrdio transfer

Ferrero: Istina je, Schick je Romin igrač

E. Čaušević

Mladi češki fudbaler Patrik Schick napustit će ekipu Sampdorije i svoju karijeru nastavit će u dresu Rome.

Čelnici Rome i Sampdorije sastali su se jutros u Rimu kako bi se dogovorili oko transfera mladog češkog napadača. Ovaj sastanak nije dugo trajao jer su se veoma brzo dogovorili, te je sada jasno da će Schick svoju karijeru nastaviti u dresu Vučice. Ovu vijest nešto kasnije potvrdio je i predsjednik Sampdorije, Massimo Ferrero.

"Sada mogu reći da je Schick Romin igrač i nama je jednostavno žao što je morao da ode. Ipak, drago mi je što je na kraju otišao u Romu jer sam ja želio da upravo izabere taj klub. On je sretan i važno je da ga Roma tretira kako treba jer je on pravi dragulj evropskog fudbala", rekao je Ferrero.

Schick bi već sutra trebao doputovati u Rim kako bi obavio ljekarske preglede i nakon toga potpisao ugovor. Dolazak mladog češkog napadača znači da će Edin Džeko dobiti jaku konkurenciju u vrhu napada rimskog kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi