Festival promašaja na Grbavici: Slavija osvojila bod

Željezničar se propisno ispromašivao

Festival promašaja na Grbavici: Slavija osvojila bod

Fudbaleri Željezničara su svojim navijačima priredili još jedno neprijatno iznenađenje odigravši samo 0:0 protiv Slavije na Grbavici.

U prvom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja. Željo je imao više od igre, ali su prave prilike izostale. Prijetili su Đelmić, Sadiković i Kokot, ali se rezultat nije mijenjao.

U nastavku je Željezničar krenuo po pobjedu, a prvu veliku priliku su fudbaleri Plavih imali u 64. minuti. Hodžurda je uposlio Kokota, koji izbija jedan na jedan sa golmanom Lučićem, ali očajno šutira.

Plavi su u 72. minuti ostali sa igračem manje na terenu. Enis Sadiković je kao zadnji igrač odbrane srušio Stefana Barića i sudac mu je pokazao put u svlačionicu. 

Ipak, tek nakon toga počinju prava uzbuđenja pred golom Slavije. Prvo je sa velike udaljenosti Beganović šutirao preko gola, da bi nešto kasnije Uzelac promašio još jednu nevjerovatnu priliku za Željezničar, kada je sa svega metar udaljenosti poslao loptu preko gola.

Već u narednoj minuti, domaći su imali još jednu sjajnu priliku. Joco Stokić je ovoga puta promašio iz veoma dobre pozicije. To nije bilo sve, jer su domaći i u sudijskoj nadoknadi imali odličnu priliku, ali je ponovo neprecizan bio Uzelac.

Do kraja je ostalo 0:0, rezultat kojim mnogo zadovoljniji mogu biti gosti, koji se kući vraćaju sa jednim osvojenim bodom. Željo ima za čime da žali.

Premijer liga, 15. kolo:

Željezničar - Slavija 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Antolović, Kosorić, Memija, Blagojević, Đelmić, Enis Sadiković, Damir Sadiković, Beganović, Tiago, Kokot, Hodžurda.

Slavija: Lučić, Ristić, Marković, Kartal, Zeba, Spalević, Rovčanin, Grujičić, Vejnović, Arsenijević, Barić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.