Vojvodić: Želji se ne prijeti

Trener Slavije smatra da je Željezničar favorit

Vojvodić: Želji se ne prijeti

Adnan Beganović

Jedann od derbija 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će na Grbavici odigrati Željezničar i Slavija.

Fudbaleri Slavije se u posljednja dva susreta upisali isto toliko poraza, pa će na Grbavici pokušati nadokanditi propušteno u duelima sa Radnikom i Vitezom.

Svjesni su u ekipi iz Lukavice da će teško do pozitivnog rezultata, ali prema riječima šefe stručnog štaba, ne dolaze sa bijelom zastavom.

"Kao što kaže moj kolega Edis Mulalić, znao bih šta i kako da igram. Respektujem ekipu Željezničara i iako su Plavi u krizi, siguran sam da su kvalitetni. Ruku na srce, Željezničar je mnogo bolji od nas, no to ne znači da će nas pobijediti i da ćemo se lako predati. Upisali smo dva poraza uzastopno, pa pomalo i neočekivana, no bez obzira na to, smatram da sam od dolaska u Slaviju uradio dobar posao. I mi smo u maloj krizi, no brzo ćemo izaći iz iste", istakao je Vojvodić za SportSport.ba.

Šef stručnog štaba Slavije mišljenja je da su najveća snaga Žečljezničara Đelmić, Tiago i Memija.

"Ima Željezničar mnogo dobrih igrača. Tiago, Đelmić i Memija su za mene najopasniji, no pored njih tu je još mnogo kvalitetnih fudbalera. Nekako mi se čini da su Plavi nešto lošiji po lijevoj strani, dok smo mi tu najopasniji, pa ćemo to pokušati iskoristiti", govori Vojvodić i za kraj dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igrat će Spalević, Zeba , Rovčanin i Barić, ali to ne znači da ćemo biti ofanzivni. Mnogo toga zavisi od Željezničara, odnosno od toga koliko će nam dozvoliti da igramo. Ako nam dozvole igrat ćemo ofanzivno, ali ponavljam, mnogo toga zavisi od samog razvoja igre. Bitno nam je da odigramo dobro, da se lijepo predstavimo publici, a ako se to dogodi onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Želimo i nadamo se dobrom rezultatu, ali realno, Želji se ne prijeti", zaključio je šef stručnog štaba Slavija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.