Feyenoord otpustio Gertjana Verbeerka

Smjena trenera u holandskom velikanu

Feyenoord otpustio Gertjana Verbeerka

Adnan Beganović

Jedan od najboljih holandskih fudbalskih klubova, Feyenoord iz Roterdama, zbog katastrofalnih rezultata smjenio je dosadašnjeg trenera, Gertjana Verbeeka.

Holandski velikan se odlučio zahavaliti treneru Gertjanu Verbeeku na saradnji zbog sramotnih igara i 12. mjesta nakon 17 odigranih kola holandskog fudbalskog prvenstva.

Eric Gudde, generalni direktor Feyenoorda, izjavio je za holandske medije da je ovo jedina razumna odluka jer hemija u momčadi nije postojala i smjena trenera je jedina mogućnost da se vrati poljuljano samopouzdanje.
Na klupi ovog slavnog holandskog kluba u duelu 18. kola u petak sa Heereveenom sjediće dosadašnji član stučnog štaba, Leon Vlemmings.
Sada već bivši trener Feyenoorda, Gertjan Verbeek, preuzeo je klub ljetos, a prije toga je četri godine bio trener Heereveena za koji je u igračkoj karijeri odigrao 254 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.