Feyenoord produžio ugovore igračima

Feyenoord produžio ugovore igračima

Edmir Škorić

Holandski Feyenoord uspješno je okončao pregovore oko potpisivanja novog ugovora za dva svoja igrača - Erwin Muldera i Rob van Dijka.

Mulder je svoj trenutni ugovor produžio do 2013. godine, dok je jednogodišnje produženje potpisao Rob van Dijk.

21-godišnji Mulder je dijete Feyenoorda, a dosad je odigrao deset utakmica za seniorski tim. Smatra se jednim od najtalentiranijih golmana u Holandiji.

Iskusni Van  Dijk je u Feyenoord stigao iz Heerenvena u sezoni 2008./09., i odigrao je preko 300 utakmica za Feyenoord, RKC, PSV, De Graafschap i Heerenven. Trenutno je ušao u četvrtu deceniju života.

"Zadovoljni smo što smo uspjeli zadržati Roba i Erwina.  Rob je već imao dugu karijeru te je vrlo iskusan, a Erwin je jedan od najboljih mladih golmana u našoj zemlji", kazao je tehnički dirketor kluba, Leo Beenhakker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.