Feyenoord u sudijskoj nadoknadi do remija sa Spartom

Evropska liga

Feyenoord u sudijskoj nadoknadi do remija sa Spartom

Midhat Šljivak

Sparta iz Praga je kao gost vodila protiv Feyenoorda u utakmici play-offa Evropske lige sa 2:1, no u posljednjim sekundama meča domaći tim je došao do izjednačenja rezultata na 2:2.

Kadlec je sa dva gola u 22. i 27. minuti donio dva gola prednosti, a Feyenoordu je Nelom u 60. minuti susreta donio smanjenje rezultata na 1:2. U posljednjim trenucima Achahbar je pogodio za konačnih 2:2.

Hapoel iz Tel Aviva je sigurnu pobjedu upisao kdo luksmburškog Dudelangea sa 3:1. Svi golovi u ovom susretu pali su u prvih pola sata utakmice. Caillet je u 4. minuti postigao autogol za vodstvo Hapoela, da bi sa bijele tačke Ben Chaim u 19. minuti povećao na 2:0. Minut kasnije Joachim je smanjio na 1:2, akonačnih 3:1 postavio  je Cohen u 27: minuti.

Turski Trabzonspor nije opravdao ulogu favorita protiv  mađarskog Videotona, a susret je završen bez pogodaka.

Play-off:

Feyenoord - Sparta Prag 2:2
Dudelange - Hapoel Tel Aviv 1:3
Trabzonspor - Videoton 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti