Feyenoordu samo bod u Bredi, pobjeda Groningena
Foto: Arhiv/EPA

Eredivizija

Feyenoordu samo bod u Bredi, pobjeda Groningena

Edmir Škorić

Nogometaši Feyenoorda nisu uspjeli doći do pobjede u gostima kod NAC Brede u utakmici 24. kola holandske Eredivizije.

Trećeplasirani Feyenoord je u Bredi na Rat Verlegh stadionu upisao samo remi, iako su gosti iz Rotterdama ciljali na tri boda kako bi se primakli Ajaxu i Twenteu.

Daryl Janmaat ih je doveo u vodstvo u 25. minuti, no Rydell Poepon je s penala, u 37. minuti, spasio bod domaćem sastavu, koji je od 84. minute igrao bez isključenog Hrvata Stipe Perice, koji je u igru ušao samo nekoliko minuta ranije.

Groningen je pogotkom Cheryja iz treće minute savladao Go Ahead Eagles i tako došao do osme pobjede u sezoni. Nešto ranije, Cambuur je važnu pobjedu ostvrio protiv Zwollea (3:1). 

U posljednjem susretu 24. kola, od 16:30 sati, sastaju se Ajax i Heerenveen.Ajax tamo ima priliku da se odvoji na četiri boda od Twentea. 

Eredivizija, 24. kolo:
Cambuur - Zwolle 3:1 (Ritzmaier 9, Barto 40, 51/ Klich 78)
Breda - Feyenoord 1:1 (Poepon 37 - penal/ Janmaat 25)
Groningen - G.A. Eagles 1:0 (Chery 3)
Ajax - Heerenveen (kasnije)

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.