FF: Benzema nogometaš godine u Francuskoj

FF: Benzema nogometaš godine u Francuskoj

Edmir Škorić

Ugledni francuski magazin France Football proglasio je Karima Benzemu, napadača Real Madrida, najboljim francuskim nogometašem u 2011. godini.

Benzema je bio uvjerljiv sa 155 bodova ispred Barceloninog beka Erica Abidala (110) i Lyonovog golmana Huga Llorisa (69).

Realov napadač preuzeo je nagradu od Samira Nasrija, koji je prošle godine kao igrač Arsenala proglašen najboljim francuskim nogometašem.

Treba kazati da glasove dijele bivši dobitnici ove prestižne nagrade, između ostalih Michel Platini, Zinedine Zidanem Thierry Henry...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.