FIBA: Nismo izbacili Španiju, Srbija domaćin kvalifikacija
Foto: EPA

Oglasila se FIBA

FIBA: Nismo izbacili Španiju, Srbija domaćin kvalifikacija

M. Šljivak

Nakon što su španski mediji objavili infromaciju kako je selekcija Španije zbog podrške Euroligi izbačena s Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva, oglasila se i Svjetska košarkaška federacija (FIBA).

Krovna košarkaška kuća je odbacila navode o suspenziji Španije, a istakli su i kako Srbija nije izgubila organizaciju kvalifikacionog turnira za Rio.

"Navodi da je Španija izbačena su netačni. Također, nisu tačni ni navodi da je Srbija ostala bez organizacije kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre", saopšteno je iz FIBA.

Ono što je sigurno je činjenica da će se rat Eurolige i FIBA nastaviti i dalje, a reprezentacije će kako stvari stoje snositi najviše posljedica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi