FIBA priznaje Kosovo, Srbija ogorčena

Srbi nisu zadovoljni

FIBA priznaje Kosovo, Srbija ogorčena

Edmir Škorić
Teme:

Kosovo bi uskoro trebalo postati članom Svjetske košarkaške federacije (FIBA).

Srbijanski mediji tvrde da će FIBA priznati Kosovo, koje bi moglo da nastupa u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine.

"Podnijeli smo sve dokumente neophodne po Statutu FIBA i mislim da ovog puta nema razloga da ne budemo primljeni. I ranije smo ispunjavali sve uvjete, ali nismo bili primljeni jer Kosovo tada nije bilo u Međunarodnom olimpijskom odboru. Sada smo postali punopravni član i više nema razloga da nas FIBA ne primi", rekao je za Večernje novosti predsjednik Košarkaškog saveza Kosova, Erold Beleg.

Srbija se, ipak, nada da će FIBA odbiti zahtjev Kosovara, pa je predsjednik KS Srbije Dejan Tomašević kazao da Srbija ima dobre veze u FIBA-i i da bi to moglo da spriječi priznanje Kosova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.