FIBA traži 16 ekipa na Olimpijskim igrama

FIBA traži 16 ekipa na Olimpijskim igrama

A. Beganović
Teme:

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zatražila je od Međunarodnog olipijskog odbora (MOO) širenje formata postojećeg košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama. 

Umjesto dosadašnjeg sistema sa 12 momčadi na Olimpijskim igrama, iz FIBA-e su zatražili da već na narednim igrama 2012. godine u Londonu učestvuje 16 ekipa.

Ovu inicijativu je u Ženevi, sjedištu FIBA-e, predstavio generalni sekretar organizacije Patrick Bauman, koji je i sam član Međunarodnog olimpijskog odbora.

Kao argument za ovu inicijativu čelnici FIBA-e naveli su podatak da je košarkaški turnir redovno pored atletskih takmičenja najgledaniji sportski događaj na Olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.