FIFA: Bin Hammamu doživotna suspenzija

FIFA: Bin Hammamu doživotna suspenzija

Edmir Škorić

Etička komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) je nakon dvodnevnog saslušanja u Zürichu predsjedniku Azijske nogometne konfederacije Mohamedu bin Hammamu izrekla doživotnu suspenziju.

Šezdesetdvogodišnjeg Bin Hammama FIFA je optužila za pokušaj kupovine glasova uoči izbora za predsjednika Međunarodne nogometne federacije.

Ppredsjednik Azijske nogometne federacije navodno je pokušao podmititi dužnosnike saveza karipskih zemalja sa 40.000 dolara kako bi mu dali glas na izborima na kojima je treba biti jedini protukandidat aktuelnom predsjedniku Seppu Blatteru.

"Mohamed bin Hammam ima doživotnu zabranu svih aktivnosti povezanih s nogometom, kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini", izjavio je zamjenik predsjednika FIFA-ine etičke komisije Petrus Damaseb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.