FIFA: Da se nije povrijedio Ibišević…
Vedad Ibišević (lijevo), hvaljen od brojnih novinara

Najbolje sa Balkana

FIFA: Da se nije povrijedio Ibišević…

O našim fudbalerima u Njemačkoj pohvale stižu sa svih strana, a posebno gode one iz planetarne kuće fudbala, objavljene danas…

“Balkan trese fudbalska groznica. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo “Južnoafrička Republika 2010” Hrvatska, BiH i Srbija su na vrlo obećavajućim pozicijama. U Bundesligi bosanske i hrvatske trupe su senzacija u napadu, dok u Premier ligi dva srpska željezna beka siju strah i teror", piše na oficielnoj stranici Svjetske fudbalske asocijacije (www.fifa.com), u tekstu pod naslovom "Najbolje sa Balkana".

Glavnim zvijezdama proglašeni su naši Edin Džeko i Zvjezdan Misimović. Naglašavaju i kako u Bundesligi igra i naš Vedad Ibišević koji je prije povrede bio nezaustavljiv u Hoffenheimu.

"Jesu li vaše simpatije na strani 23-godišnjeg napadača Džeke ili njegovog kolege Misimovića, glavnog asistenta u Wolfsburgu?  BiH reprezentacija iznenađujuće dobro gura u kvalifikacijama, nakon šest utakmica su na drugom mjestu iza evropskog prvaka Španije i ispred favorizirane Turske. Zamislite samo gdje bi bili da im se nije povrijedio Ibišević koji je senzacionalno zabio 18 golova u 17 utakmica", pita se autor teksta na fifa.com.

Od igrača iz Hrvatske iz FIFA hvale HSV-ov dvojac Ivicu Olića i Mladena Petrića, te Ivana Rakitića iz Schalkea. U tekstu se kaže i kako Nemanja Vidić u Manchesteru sije strah svim napadačima, a njegov sunarodnik Branislav Ivanović zaustavlja protivnike Chelsea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.