FIFA dodijelila nagradu za najbolje navijače kao i nagradu za fair play

Nagrada za fair play definitivno je otišla u prave ruke

FIFA dodijelila nagradu za najbolje navijače kao i nagradu za fair play

S. Grebović

Nakon nagrada za najboljeg igrača svijeta, nagrade za gol godine, kao i odabira najboljih 11, krovna kuća svjetskog fudbala dodijelila je i nagradu za najbolje navijače kao i nagradu fair playa. 

Prema mišljenju FIFA-e najbolji navijači svijeta dolaze nam iz Perua, dok je nagrada za fair play pripala njemačkom napadaču Lennartu Thyu, inače saigraču našeg Ibrahima Šehića u Erzurumsporu.

Ako se pitate zašto je upravo Nijemcu pripalo ovo priznanje evo objašnjenja.

Naime, on je prošle sezone noseći dres holandskog VVV Venla bio pozajmljeni igrač Werdera iz Bremena, a proglašen je za igrača utakmice protiv PSV-a iako nije bio ni u protokolu za meč.

On je za vrijeme odigravanja te utakmice davao krv za liječenje oboljelih od leukemije, akteri tog meča su saznali za to pa su ga svi jednoglasno proglasili za igrača utakmice, a taj sjajni gest Nijemca prepoznala je i FIFA koja je upravo njemu uručila ovu laskavu nagradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi