FIFA donijela odluku o kaznama za igrače Švicarske i selektora Srbije

Samo novčane kazne

FIFA donijela odluku o kaznama za igrače Švicarske i selektora Srbije · Zvanično

Endin Čaušević

Dosta prašine diglo je u javnosti nakon utakmice između Švicarske i Srbije koju je selekcija Švicarske dobila sa 2:1.

Švicarci su nakon preokreta uspjeli da savladaju Srbiju sa 2:1, a golove su postigli igrači albanskog porijekla Granit Xhaka i Xerdan Shaqiri. Oni su golove poslavili pokazivajući albanskog orla što je izazvalo bijes kod navijača Srbije. Svemu se priključio i Stephan Lichtsteiner, a FIFA je objavila da vodi postupak protiv njih.

Također, FIFA je pokrenula i postipak protiv selektora Srbije, Mladena Krstajića, zbog izjava na račun sudije Felixa Brycha. Pod istragom je bio i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, a FIFA je objavila danas da je donesena konačna presuda.

Od suspenzije za igrače Švicarske neće biti ništa jer su oni kažnjeni samo novčano. Shaqiri i Xhaka su dobili po 10.000, a Lichtsteiner 5.000 franaka kazne.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S druge strane, ista sudbina zadesila je Krstajića i Kokezu. FIFA nije suspendovala selektora Srbije, ali ga je kaznila sa 5.000 švicarskih franaka. Istu kaznu dobio je i Kokeza.

Top Komentari

Rustempasa
Smijurija. opet Srbi prolaze sa smijesnom kaznom iako su nosili majicama sa slikom Ratka Mladica. Glupost. Treba makar jednu utakmicu bez navijaca.
24 0
Kigen
Treba im dat vecu kaznu cigani
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi