FIFA-i nije poslat zahtjev za odigravanje meča RS - Srbija

FIFA-i nije poslat zahtjev za odigravanje meča RS - Srbija

Adnan Beganović

Nakon što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odobrio odigravanje revijalnog susreta selekcija Republike Srpske i Srbije u bosanskohercegovačkoj javnosti se ne prestaje govoriti o istom, a jučer se pojavila informacija koja kaže da je Međunarodna svjetska federacija zabranila odigravanje ovog meča.

Međutim, ispostavilo se da ova informacija nije tačna, što je potvrdio i generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske, Rodoljub Petković.

Nezavisne novine prenijele su Petkovićevu izjavu u kojoj generalni sekretar FS RS tvrdi da na adresu FIFA-e nije ni otišao zahtjev za odigravanje pomenutog revijalnog meča.

 Dokumentacija nije ni otišla u sjedište FIFA tako da se taj susret nije ni mogao odbiti. To su pokušaji sarajevskih medija da nas diskredituju i obezvrijede dogovor izvršnog odbora FS BiH koji je jednoglasno dao podršku odigravanju ovo susreta i sve žele da okrenu na političku priču", prenose Nezavisne novine Petkovićevu izjavu.

"Odbor za hitna pitanja FSS trebalo je u petak da donese odluku o tome kojeg datuma bi se igrala prijateljska utakmica i taj prijedlog će poslati nama, a mi ćemo ga najvjerovatnije usvojiti. Svi sljedeći koraci FS RS koordinisani su sa FS BiH i FSS tako da mi nećemo ništa raditi što je mimo pravila", dodao je Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti