FIFA i UEFA traže jednog predsjednika

Sinoć održan sastanak

FIFA i UEFA traže jednog predsjednika

Adnan Beganović

Predstavnici UEFA-e i FIFA-e, Marcel Benz i Eva Pasqueir, održali su sinoć sastanak sa članovima Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojem se razgovaralo o promjeni Statuta FS BiH.

Predstavnici FIFA-e i UEFA-e, te članovi Izvršnog odbora FS BiH usuglasili su stavove oko gotovo svih pitanja, izuzev jednog. Naime, predstavnici FIFA-e i UEFA-e striktno zahtjevaju da naš Savez ima jednog predsjednika i dva potpredsjednika, što kako sada stvari stoje ne odgovara svim zainteresovanim stranama, a da je zapelo oko ovog zahtjeva potvrdio nam je i član Izvršnog odbora FS BiH, Slaviša Vujić.

"Vrlo brzo smo smo usuglasili stavove oko svih zahtjeva FIFA-e i UEFA-e, no oni striktno zahtjevaju da Savez u budućnosti umjesto tročlanog predsjedništva ima jednog predsjednika i dva potpredsjednika. Prema njihovim zamislima predsjednik bi 2 godine bio iz Federacije, a dvije iz RS. Također zahtjevaju da se na čelu Saveza ne može biti više od dva mandata, što je po meni jako dobro", rekao je za SportSport.ba Vujić i dodao:

"Malo mi je nelogično što su nas pritisnuli kada još uvijek po Statutu kojeg smo usvojili zajedno sa njima i koji je tada bio jako dobar, nismo izvršili niti jedne izbore. Danas će se predstavnici FIFA-e i UEFA-e sastati sa čelnim ljudima entitetskih saveza pa ćemo vidjeti kakvi su njihovi stavovi. Istina je da nas pritišću, no nekako ne vjerujem da će nas suspendovati, ukoliko i ne dođe do dogovora, a ja se nadam da će dogovor biti postignut. U svakom slučaju, ovo je po mom mišljenju samo početak razgovora i u budućnosti biće ih još mnogo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.