FIFA istražuje engleske klubove

Sumnjive transakcije

FIFA istražuje engleske klubove

Teme:

Fifa istražuje 15 sumnjivih transfera igrača koje su ostvarili klubovi engleske Premier League od siječnja 2008., piše u nedjelju dnevnik "The Mail".

Radi se o zamjenama igrača uglavnom provedenim "između stranih klubova i engleskih klubova", piše list ne otkrivajući više pojedinosti.

"Ukazali smo na 15 slučajeva Fifa-i od siječnja 2008.", priznao je glasnogovornik  Engleskog nogometnog saveza (FA).

Premier League je 2007. bila prisiljena provesti istragu o mitu koje se navodno isplaćivalo prilikom transfera. Nije uspjela objelodaniti sumnjive slučajeve, ali je istražiteljima posebno sumnjivo bilo 17 od 362 transfera koje su istraživali.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.