FIFA istražuje meč Nigerija - Argentina

Opet se štimalo?

FIFA istražuje meč Nigerija - Argentina

Edmir Škorić
Teme:

Svjetska nogometna federacija (FIFA) istražit će susret između Nigerije i Argentine zbog sumnjivih klađenja.

Prijateljski susret pomenute reprezentacije odigrale su u srijedu, a u sumnjivim trenucima dešavale su se uplate u pojedinim kladionicama. Na kraju je Nigerija s 4:1 savladala Argentinu koja je igrala u kombinovanom sastavu, bez svih svojih ključnih igrača.

Najviše sumnje izazvalo je uplaćivanje na pet postignutih golova na kraju utakmice, a upravo je u sudijskom vremenu Argentina postigla peti, utješni pogodak.

„FIFA može da potvrdi da smo motrili na utakmicu između Nigerije i Argentine i da je ona sada predmet istrage“, rekao je portparol FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.