FIFA je odlučila: Sezona će biti produžena do daljnjeg

Čeka se zvanična potvrda

FIFA je odlučila: Sezona će biti produžena do daljnjeg

A. Čaušević
Teme:

Ako je slutiti prema izvještaju The Athletica sve članice FIFA-e će lično odlučiti do kada igrati sezonu 2019/20. 

FIFA-i se ne žuri s donošnjem odluke o zadnjem roku za završetak fudbalske sezone 2019/20 zbog čega će u narednim danima aktuelna takmičarska godina biti produžena do daljnjeg.

Pandemija koronavirusa i paraliza fudbala u većini zemalja natjerale su FIFA-u da sezonu produže do neodređenog datuma što će donijeti još neke promjene.

Prema tvrdnjama The Athletica promijenit će se, odnosno prolongirati termini ljetnog prijelaznog roka, dok će prema svemu sudeći biti dozvoljeno i produženje ugovora i posudbi koje ističu krajem juna.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ova odluka bi zvanična trebala postati u narednim danima. Već sada je jasno da će FIFA baš kao i UEFA tražiti sve moguće načine da se sezona završi na terenu, a ne poništavanjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi