"FIFA je u rasulu"

Član Etičke komisije tvrdi

"FIFA je u rasulu"

Adnan Beganović
Teme:

Iako predsjednik FIFA-e Sepp Blatter i dalje uporno tvrdi kako njegova organizacija prolazi kroz manje probleme, član Etičke komisije Australac Les Murray tvrdi kako je krovna nogometna organizacija u rasulu. 

"Vrijeme je za velike promjene. Želimo li spasiti Fifu moramo učiniti niz konkretnih strukturnih reformi," kazao je Murray u razgovoru za Sydney Morning Herald.

Murray je jedan od 13 članova Etičke komisije koja je suspendirala predsjednika Azijskog nogometnog saveza Mohameda bin Hammama i predsjednika Nogometnog saveza Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF) Jacka Warnera zbog sumnje u korupciju. Murray tvrdi kako je struktura Fife previše politična, a odluke se ne donose na stručnim mjerilima.

"FIFA-u moramo očistiti od brojnih prljavština, reforme moraju biti duboke i oštre. To je jedini put k ozdravljenju. Nadam se da predsjednik Blatter shvaća situaciju u kojoj se FIFA našla," zaključio je Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.