FIFA lista: BiH ostala na 29. mjestu
Foto: EPA

Bez promjena za BiH

FIFA lista: BiH ostala na 29. mjestu

Svjetska nogometna federacija (FIFA) osvježila je svoju rang listu reprezentacija. 

Na najnovijoj listi najboljih svjetskih reprezentacija koja je objavljena danas, "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine se, kao i prethodnog mjeseca, nalazi na 29. mjestu sa 835 bodova. 

Poredak se nije mijenjao ni na samom vrhu. Listu predvodi selekcija Brazila ispred Argentine, Njemačke, Čilea i Kolumbije.

Najbolje plasirana reprezentacija iz naše grupe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je Belgija koja se nalazi na sedmom mjestu sa 1292 boda. Grčka je 40. (726 bodova), Kipar 91. (356), Estonija 98. (337), dok je Gribraltar 206. bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi