FIFA naredila ponavljanje utakmice iz prošle godine

Kvalifikacije za SP u Africi

FIFA naredila ponavljanje utakmice iz prošle godine

E. Čaušević

FIFA je nakon istrage utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine odlučila da se ponovi meč Južna Afrika - Senegal.

Ova utakmica odigrana je u novembru prošle godine u kojoj je Južna Afrika pred domaćim navijačima savladala Sengal sa 2:1. Međutim, gosti su uložili žalbu FIFA-i zbog očajnog suđenja i tražili da se utakmica ponovo jer smatraju da nisu zaslužili poraz.

Naime, glavni sudija ove utakmice Jospeh Lamtey je u samom finišu utakmice svirao penal za domaći tim što je izazvalo bijes kod igrača Senegala. Ipak, protesti im nisu pomogli, a Južna Afrika je upravo golom iz penala uspjela da pobijedi i upiše tri boda.

No, nakon što je Senegal uložio žalbu FIFA je odlučila istražiti ovu utakmicu i danas je saopštila konačnu odluku. Arbitražni sud je odlučio da će se ovaj meč ponovo odigrati u novembru ove godine, a sudija iz Gane dobio je doživotnu suspenziju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi