FIFA neće suspendovati Švajcarce

Nakon što je kažnjen Sion

FIFA neće suspendovati Švajcarce

Fudbalski savez Švajcarske kaznio je prvoligaša te zemlje Sion oduzimanjem prvenstvenih bodova zbog korištenja neregistrovanih igrača, te je Međunarodni fudbalski savez (FIFA) automatski uklonio prijetnju suspenzije Fudbalskog saveza Švajcarske.

Fudbalskom savezu Švicarske prijetila je zabrana nastupanja u međunarodnim takmičenjima ukoliko zbog nepravilnosti ne kazni Sion.

Da je došlo do suspenzije Švajcarci ne bi mogli odigrati prijateljski susret s Argentinom 29. februara, dok bi švajcarski prvak Basel izgubio pravo nastupa u osmini finala Lige prvaka protiv Bayerna iz Munchena.

Međunarodni sportski sud u Lozani (Cas) 15. decembra je potvrdio kaznu UEFA-e, koja je izbacila Švicarce iz Evropske lige zbog kršenja pravila na utakmici protiv škotskog Celtica. Sion je protiv Škota na igralište poslao pet igrača koji koji nisu imali pravo nastupa. UEFA je utakmicu registrirala s 3:0 u korist škotske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.