FIFA odbacuje navode BBC-a

FIFA odbacuje navode BBC-a

Teme:

FIFA je odbacila navode BBC- evog programa ''Panorama'' da su tri visoka zvaničnika FIFA-e, odnosno njenog Izvršnog komiteta uzimali mito u devedesetim godinama prošlog stoljeća.

BBC Panorama tvrdi da su Nicolas Leoz, Issa Hayatou i Ricardo Teixeira uzimali novac od marketinške firme International Sports and Leisure (ISL), koja je dobila unosna prava za Svjetsko prvenstvo.

Navodi se da je u 175 transakcija isplaćeno oko 100 miliona dolara mita.

''Ovo pitanje je istraženo prije mnogo godina u Švicarskoj i nije dovelo do osuđivanja FIFA-inih djelatnika. Istraga i slučaj su definitivno okončani'', saopšteno je iz FIFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti