FIFA odlučila: Sloboda mora isplatiti dug Fatiću i Kostiću

Stigao dopis iz FIFA-e

FIFA odlučila: Sloboda mora isplatiti dug Fatiću i Kostiću

Svjetska nogometna federacija (FIFA) donijela je odluku da Sloboda mora isplatiti dugovanja prema bivšim igračima Ivanu Fatiću i Ivanu Kostiću.

Saga o dugovanjima prema ovoj dvojici nogometaša traje već mjesecima, a budući da se radi o stranim državljanima, za njihov spor bila je nadležna FIFA koja je odlučila da im tuzlanski klub u roku od 30 dana isplati dugovanja blizu 100.000 KM.

Iz Slobode su nam potvrdili da je na klupsku adresu stigao dopis iz FIFA-e, a odluku su primili još Fatić, Kostić, te N/FSBiH.  

Fatić i Kostić nisu jedini igrači s potraživanjima. Spor se vodi još sa Damirom Mehidićem i Miljanom Govedaricom, međutim njihov slučaj je pod nadležnošću N/FSBiH, tako da nije poznato kako će se okončati cijela priča. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda bi se mogla suočiti sa sankcijama ukoliko u predviđenom roku ne isplati dugovanja. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi