FIFA odredila nosioce

Svjetsko prvenstvo

FIFA odredila nosioce

Adnan Beganović

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je listu nosilaca na žrijebanju grupa za svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Nosioci grupa bit će domaćin Južnoafrička Republika, branitelj naslova Italija, Argentina, Brazil, Engleska, Njemačka, Holandija i Španija.

Trideset dvije reprezentacije bit će raspoređene u osam grupa po četiri tima, a izvlačenje će biti obavljeno u petak u Cape Townu.

Portugal, koji je peti na FIFA rang listi, i sedmoplasirana Francuska, imali su problema s plasmanom na SP zbog čega nisu među nosiocima.

Osam nosilaca bit će u prvom "šeširu", dok će ostale reprezentacije biti raspoređene u "šešire" po regionalnom principu.

Pregled "šešira":

- šešir 1 (nosioci): Južnoafrička Republika (A-grupa), Argentina, Brazil, Engleska, Njemačka, Italija, Holandija, Španija

- šešir 2: Australija, Japan, Sjeverna Koreja, Južna Koreja, Honduras, Meksiko, SAD, Novi Zeland

- šešir 3: Alžir, Kamerun, Gana, Obala Slonovače, Nigerija, Čile, Paragvaj, Urugvaj

- šešir 4: Danska, Francuska, Grčka, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.