FIFA otkazala SP do 17 i 21 godinu

Naravno, zbog pandemije

FIFA otkazala SP do 17 i 21 godinu

Teme:

Svjetsko prvenstvo za nogometaše do 17 godina i SP do 20 godina koja su se trebala održati sljedeće godine prebačena su na 2023. godinu zbog pandemije koronavirusa, objavila je u četvrtak FIFA na svojim stranicama. 

Prvenstva su se trebala održati sljedeće godine, U-17 u Peruu, a U-21 u Inoneziji. FIFA je odlučila da obje zemlje ostaju domaćinima za prvenstva 2023. godine. 

 "Pandemija koronavirusa i dalje predstavlja izazov za organizaciju sportskih natjecanja i ograničava međunarodna putovanja. Postalo je jasno da se globalno situacija nije normalizirala do razine koja bi bila dovoljna da odgovori na izazove povezane s organizacijom oba turnira, uključujući i izvodljivost kvalifikacija", navodi se u priopćenju FIFA-e koje objašnjva odluku o otkazivanju SP-a. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi