FIFA pomaže ranjenog togoanskog golmana

100.000 dolara za Obilaleau

FIFA pomaže ranjenog togoanskog golmana

Edmir Škorić

Teško ranjenom togoanskom golmanu na Afričkom kupu nacija u Angoli, Kodjovi Obilaleu bit će uplaćeno 100.000 dolara donacijod strane FIFA-e.

Podsjećamo da je Obilale, sada već bivši golman francuskog Ponivyja i togoanske reprezentacije, teško ranjen u Angoli neposredno pred početak odigravanja Afričkgo kupa nacija.

Obilale je ranjen na dva mjesta, te se još uvijek oporavlja, dok su tog istog dana ubijena dva člana togoanskog nogometnog izaslanstva, te vozač autobusa.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je u septembru kazao kako će nesretni golman dobiti donaciju u visini od 25.000 dolara, no ona je sada povećano na 100.000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.