FIFA poštedila Grčku za dešavanja u Zenici

Preblage kazne za grčke igrače

FIFA poštedila Grčku za dešavanja u Zenici

Endin Čaušević

FIFA je danas saopštila svoje kazne za utakmicu između Bosne i Hercegovine i Grčke koja se odigrala 9.  juna u Zenici.

Utakmica na Bilinom Polju završena je bez golova, no haos na terenu nastao je tek nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Sve je počelo kako su se sukobili Edin Džeko i Kostas Manolas, a sukob je eskalirao kada je Stephane Gilli šakom udario Yannisa Giannotasa koji je ostao bez zuba.

FIFA je istražila dešavanja na ovoj utakmici i danas je zvanično saopštila kazne. BiH je kažnjena sa jednom utakmicom pred praznim tribinama u Zenici, dok je Muhamed Bešić suspendovan na jednu utakmicu neigranja, a kapiten Edin Džeko je novčano kažnjen. Najveću kaznu dobio je Stephane Gilli koji je dobio šest mjeseci suspenzije.

S druge strane, FIFA nije bila tako žestoka prema Grčkoj. Naime, Kostas Manolas je dobio novčanu kaznu 2,500 franaka i upozorenje, dok je Giannotas dobio samo upozorenje iako je fizički nasrnuo na naše igrače i članove stručnog štaba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti