FIFA potvrdila kaznu Josipu Šimuniću

Josip Šimunić ne smije ni na stadion gledati Hrvatsku

FIFA potvrdila kaznu Josipu Šimuniću

Žalbena komisija FIFA-e odbacila je zahtjev Šimunićevog advokata i potvrdila kaznu koju je izrekla Disciplinska komisija FIFA-e. 

Josip Šimunić će tako pauzirati deset reprezentativnih utakmica, ali neće moći prisustvovati ni utakmicama koje Hrvatska bude igrala na Mundijalu u Brazilu. 

FIFA je Šimunićevo skandiranje "Za dom" nakon utakmice baraža između Hrvatske i Islanda u Maksimiru okarakterisala kao veličanje zločinačkog ustaškog režima i zagovaranje nacionalne i vjerske mržnje. 

HNS se nije žalio ni na prvostepenu kaznu FIFA-e, ali je Šimunićev advokat Davor Prtenjača odlučio uložiti žalbu. Napravljena je čak i online peticija u kojoj je 286 hiljada ljudi dalo podršku Šimuniću, ali ni to nije pomoglo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti