FIFA preispituje odluku o Kosovu

Nakon današnjih sastanaka

FIFA preispituje odluku o Kosovu

Adnan Beganović

Prema pisanju srbijanskih medija Svjetska fudbalska fesderacija (FIFA) preispitat će svoju odluku o dozvoli reprezentaciji Kosova da igra prijateljske mečeve.

Srbijanski mediji navode da su čelnici Fudbalskog saveza Srbije danas posjetili Budimpeštu gdje su održali sastanak na čelnicima evropske i svjetske fudbalske federacije nakon kojeg je odlučeno da se jučerašnja odluka FIFA peispita.

"Uvjeren sam da smo danas na najbolji način obavili diplomatsku misiju. Nastavićemo da se borimo i očekujemo na tom putu i solidarnu podršku svih, a prije svega čelnika FIFA-e. Svakako nas raduje i hrabri danas dobijena podrška od ogromne većine predstvanika evropskih saveza, bazirana na jasno preciziranim zakonskim odredbama najviših fudbalskih organizacija" rekao je predsjednik Fudbalskog saveza SrbijeTomislav Karadžić nakon današnjih razogovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.