FIFA prijeti Omanu suspenzijom

FIFA prijeti Omanu suspenzijom

Teme:

FIFA je zaprijetila Omanu da će biti suspendovan iz kvalifikacija za SP 2014. jer se nogometni  sporovi u toj državi rješavaju na običnim sudovima.

Tri kluba iz te zemlje zatražila su od suda da poništi navodno loše izvedene izbore za čelnike Nogometnog saveza Omana, koji su održani prošlog augusta.

U saopštenju FIFA se navodi da će se OFA suočiti sa "trenutnom i neograničenom suspenzijom" ako se sprovede odluka suda. Fifa je dodala da je zadovoljna kako su protekli izbori.

Reprezentacija Omana je predvođena francuskim trenerom Paulom Le Guenom uspjela da se plasira u završnu fazu azijskih kvalifikacija i igraće u grupi sa Japanom, Irakom, Australijom i Jordanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.