FIFA razmišlja o ukidanju produžetaka

FIFA razmišlja o ukidanju produžetaka

Teme:

Međunarodni fudbalski savez (FIFA) ozbiljno razmatra da na slijedećem svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine ukine produžetke, što zagovara i predsjednik saveza Sepp Blatter.

Prvi čovjek FIFA se zalaže da se uvede pravilo izvođenja jedanaesteraca odmah nakon regularnog dijela utakmice eliminacione faze turnira koja je završila neriješenim razultatom.

Druga mogućnost je ponovno uvođenje pravila ''zlatni gol'', koje je bilo na snazi na dva svjetska prvenstva, u Francuskoj 1998., te u Južnoj Koreji i Japanu 2002. godine.

"Ukidanjem produžetaka bi natjerali sve ekipe da igraju napadački nogomet. Na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj republici veliki broj ekipa je igralo defanzivni, zatvoreni fudbal kako bi došle do željenog razultata, zbog čega su mnoge utakmice bile izuzetno nezanimljive'', objasnio je Blatter.

FIFA će moguće promjene objaviti na zasjedanju u Zurichu 28. i 29. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.