FIFA sljedeće sedmice odlučuje o SP u Kataru

Hoće li se igrati tokom zime?

FIFA sljedeće sedmice odlučuje o SP u Kataru

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odlučiti će naredne sedmice o terminu Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, kao i o rokovima podnošenja kandidatura za domaćina Mundijala 2026. godine.

Na sastanku Izvršnog odbora 19. i 20. marta u Cirihu, FIFA će potvrditi promjenu termina Mundijala u Kataru 2022. godine i umjesto na ljeto, turnir će se održati tokom zime, u novembru i decembru.

Utvrditi će se datumi odigravanja utakmica, a FIFA će predložiti da turnir traje 28 umjesto 32 dana.

Predsjednik FIFA Sepp Blatter želi da se finalna utakmica odigra u nedjelju 18. decembra 2022. godine, kada se proslavlja državni praznik u Kataru, a Evropska fudbalska federacija (UEFA) predložila je da se odlučujući meč igra u petak, 23. decembra.

Na sastanku će biti i razgovora o terminima i rokovima za podnošenje kandidatura za domaćina Svjetskog prvenstva 2026. godine, a očekuje se prijava Kanade i SAD-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.