FIFA sprema proširenje Svjetskog klupskog prvenstva

Novi format od 2021. godine

FIFA sprema proširenje Svjetskog klupskog prvenstva

Španska Marca je došla do saznanja da krovna kuća svjetskog fudbala, FIFA, priprema ekspanziju Svjetskog klupskog prvenstva, a ovo takmičenje bi u novom formatu trebalo "debitovati" u junu 2021. godine.

Turnir će tako u budućnosti trajati 18 dana, a startovat će utakmicama u tri grupe, dok će u svakoj grupi biti po osam ekipa.

Učesnici "novog" Svjetskog klupskog prvenstva će biti nekoliko najboljih klubova sa svakog od pet kontinenta, dok prema sadašnjem formatu samo pobjednici elitnih takmičenja pod okriljem kontinentalnih fudbaslkih organizacija uzimaju učešće u ovom takmičenju.

Prema Mundo Deportivu na Svjetkom prvenstvu 2021. godine bi trebalo nastupiti 12 klubova iz Evrope, pet iz Južne Amerike, po dva iz Afrike, Azije i Sjeverne Amerike, dok se još radi na pronalaženju rješenja za klubove iz Oceanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi