Hiroshima pobjedom otvorila Svjetsko klupsko prvenstvo

Japanska momčad u četvrtfinalu

Hiroshima pobjedom otvorila Svjetsko klupsko prvenstvo

A. Haznadarević

Susretom Hiroshime i Aucland Cityja počelo je Svjetsko klupsko prvenstvo, a nakon odigranih 90 minuta, japanska momčad je slavila sa minimalnih 1:0.

U susretu play-offa za ulazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva klubova, koje se igra u Japanu, domaća Hiroshima je bila uspješnija od novozelandskog Auckland Cityja, te obezbijedila nastup u narednoj rundi takmičenja.

 

Prvo poluvrijeme ovog duela nije donijelo veća uzbuđenja, pa je nekoliko prilika na obje strane i žuti karton igrača Auckland Cityja Angela Berlange jedino što se može izdvojiti.

 

U nastavku ponovo borba sa dosta opreza na obje strane, a u takvoj situaciji bolje se snašla domaća ekipa, koja je prekrasnim pogotkom Toshihira Aoyame u 66. minutu susreta došla do vodstva.

 

Ispostavilo se da je to i konačan rezultat susreta, pa će Hiroshima već u nedjelju imati priliku da se protiv Al-Ahlyja bori za nastup u polufinalu.

 

Svjetsko klupsko prvenstvo, play-off za ulazak u četvrtfinale

Hiroshima - Auckland City 1:0 (Aoyama 66)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.