FIFA suspendovala odluku o Kosovu

FIFA suspendovala odluku o Kosovu

Midhat Šljivak
Teme:

Svjetska fudbalska organizacija FIFA suspendovala je danas svoju odluku  da Kosovu dozvoli odigravanje službenih utakmica.

Kosovo je na sastanku održanom u utorak dobilo dozvoli da igra susrete sa drugim članicama FIFA-e nakon čega je uslijedilo dosta protesta, naročito iz Fudbalskog sveza Srbije.

Ipak, predsjednik FIFA-e Sepp Blatter najavio je kako će ovo pitanje bti završeno 29. juna na sastanku Izvršnog komiteta.

"Što se tiče naše odluke o Kosovu, sastaćemo se naredne sedmice u Cirihu sa savezima koje ovo pitanje dotiče, naročito sa Srbijom. U međuvremenu, moramo na papiru da popravimo uslove ove odluke, koja je trenutno suspendovana", rekao je Blatter na FIFA kongresu u Budimpešti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.