Procurili rezultati: Poznato je ko će dobiti nagradu FIFA The Best

Više nema tajni

Procurili rezultati: Poznato je ko će dobiti nagradu FIFA The Best

Edmir Škorić

Robert Lewandowski je prošle godine osvojio "The Best" nagradu, a Poljak će istu u 2023. godini prepustiti zvijezdi PSG-a Lionelu Messiju.

Messi je imao jako uspješnu 2022. godinu pošto je osvojio Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Argentine, a također niže uspjehe sa ekipom PSG-a. Prema neslužbenim informacijama, Messi je pobjednik FIFA-inog plebiscita The Best.

Prije tačno deset dana, 10. februara, objavljene su nominacije za nagradu FIFA The Best za najboljeg igrača svijeta. Ove godine odabrana su tri tamičara sa šansama za nagradu. To su Leo Messi, Karim Benzema i Kylian Mbappe. Službeni rezultati bit će objavljeni sljedeći ponedjeljak, 27. februara, tokom gala događaja u Parizu.

Prema neslužbenim informacijama pobjednik će biti Leo Messi. Ovu informaciju prenio je novinar Francesc Aguilar, te profil BarcaInfo na Twitteru. Taj izbor i ne čudi s obzirom da je Messi kao kapiten predvodio Argentince do svjetskog zlata i da je bio najbolji igrač na turniru.

Ovogodišnja nagrada FIFA The Best uzima u obzir postignuća igrača od 8. avgusta 2021. do 18. decembra 2022. – uključujući Svjetsko prvenstvo.

U glasovanju su sudjelovali navijači, a u obzir su uzeti i glasovi selektora reprezentacija, kapitena, novinara i FIFA-inih stručnjaka. Prethodni dobitnik ove nagrade bio je Robert Lewandowski, koji sada igra u Barceloni, a tada je bio član Bayerna.

Oglasi

Nema nikakve sumnje da je Messi nagradu dobio ponajviše zbog onoga što je napravio u Kataru, mada po mnogima i Mbappe i Benzema također zaslužuju priznanje.

Benzema neće biti previše razočaran, pošto je on prošle godine osvojio Zlatnu loptu koja je po mnogima i dalje ostala najvjerodostojnija kada su u pitanju individualne nagrade u nogometu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

FIFA The Best je počela od 2017. godine. Tada ju je osvojio Cristiano Ronaldo, a onda redom Luka Modrić, Lionel Messi, te dva puta u nizu Robert Lewandowski, a sada je očito red da Messi dobije i drugu takvu nagradu.

Argentinski majstor je rekorder po pitanju Zlatnih lopti jer ih je uspio skupiti čak sedam, a drugi je Cristiano Ronaldo sa pet.

Top Komentari

user1676115565
PenaLessi hahaha ??? Aston Villa 2-4 Arsenal Igrac utakmice PenaLessi hahaha
2 2
user1676560946
Bog fudbala, jedan jedini neponivljivi.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi