Messi je jučer zabio golčinu za pobjedu, ali svi samo pričaju o reakciji Kyliana Mbappea

Pričalo se da nisu baš u najboljem odnosu

Messi je jučer zabio golčinu za pobjedu, ali svi samo pričaju o reakciji Kyliana Mbappea

Endin Čaušević

PSG je jučer nakon velikog preokreta na svom terenu pobijedio Lille sa 4:3, a junak je bio Lionel Messi koji je u 95. minuti zabio fantastičan gol iz slobodnjaka za pobjedu Parižana. Ipak, taj gol obilježila je reakcija Kyliana Mbappea koja je najbolje pokazala kakav odnos on ima s Messijem.

PSG i Lille odigrali su na Parku prinčeva nevjerovatnu utakmicu prepunu preokreta na kojoj smo vidjeli čak sedam golova, a na kraju je aktuelni prvak Francuske uspio da dođe do pobjede u posljednjim sekundama meča.

Parižani su već nakon 17 minuta meča vodili sa 2:0 kada su golove zabili Kylian Mbappe i Neymar, ali Lille je preko Diakitea uspio da smanji na 2:1.

Do preokreta gosti dolaze u drugom poluvremenu golovima Davida i Bambe koji su šokirali domaće navijače.

Kada se očekivalo da bi Lille mogao izdržati pritiske PSG-a i odnijeti tri boda s Parka prinčeva domaći tim je ipak smogao snage da napravi nevjerovatan preokret.

Prvo je Mbappe vratio domaću ekipu u meč kada je u 87. minuti poravnao na 3:3, a potom je u sudijskoj nadoknadi na scenu stupio Lionel Messi koji je zabio spektakularan gol za pobjedu PSG-a i erupciju oduševljenja na tribinama.

Oglasi

Messi je u 95. minuti izborio slobodnjak na nekih 25 metara udaljenosti, a zatim je zabio fantastičan pogodak za 4:3 i pobjedu Parižana.

Međutim, ono o čemu najviše bruji fudbalska javnost nakon jučerašnje pobjede PSG-a jeste reakcija Mbappea nakon što je Messi uspio da pogodi mrežu Lillea i donese potpuni preokreta klubu iz Pariza.

Pričalo se ranije da Mbappe i Messi nisu baš u najboljem odnosu, ali jučerašnja scena s Parka prinčeva je to demantovala. Mbappe je skakao od sreće zbog Messijevog gola, te je zagrlio Argentinca na kraju što je navijače PSG-a itekako oduševilo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mnogi su poručili da Mbappea nisu ranije nikada vidjeli da tako slavi gol saigrača, ali da im je drago što se pokazalo da on i Messi zaista nemaju nikakvih problema.

Mrlju na pobjedu PSG-a bacila je povreta Neymara koji je početkom drugog poluvremena morao izaći iz igre i još uvijek nije poznato koliko će Brazilac odsustvovati i da li će biti spreman za revanš meč osmine finala protiv Bayerna koji se igra u Minhenu za dvije sedmice.

Top Komentari

Ecosport
Sada mora Mbappe bit dobar sa Messijem jer nema Neymara narednih dva mjeseca. Oni moraju zajedno raditi kao tim, kao Argentina. Njih dvojica će dobit Bayern u revanšu i osvojiti Ligu prvaka. Messi će svakako dobit zlatnu loptu tako da se tu nema šta ljutit.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi