FIFA upozorava Ukrajinu

FIFA upozorava Ukrajinu

Teme:

Svjetska fudbalska federacija upozorila je Fudbalski savez Ukrajine da će biti suspendovan ukoliko se smijeni tamošnje rukovodstvo.

FIFA je izrazila zabrinutost jer su u prvom pokušaju smijenjivanja rukovodstva Fudbalskog saveza Ukrajine u decembru 2010. godine učestvovali i pojedini predstavnici ukrajinske vlade.

Svako uplitanje politike u sport strogo je zabranjeno statutom međunarodnih fudbalskih federacija, a nekoliko ukrajinskih političara pokušalo je krajem prošle godine da smijeni predsjednika Fudbalskog saveza Ukrajine Grigorija Surkisa zbog optužbi da favorizuje kijevski Dinamo, čiji je vlasnik njegog brat Igor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.