FIFA upozorila Subašića zbog majice sa likom Hrvoja Ćustića

Hrvatima stigla kazna i zbog pića

FIFA upozorila Subašića zbog majice sa likom Hrvoja Ćustića

Golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić je bio heroj trijumfa Vatrenih u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Hrvatska je uspjela eliminisati Dansku nakon penala, a najzaslužniji za trijumf je bio Danijel Subašić koji je briljirao u penal seriji.

Subašić je odbranio tri penala, a nakon posljednje odbrane krenulo je slavlje hrvatskih fudbalera, dok je čuvar mreže skinuo svoj dres ispod kojeg se nalazila majica sa likom Hrvoja Ćustića, njegovog prijatelja i saigrača koji je preminuo od posljedica povreda glave zadobijenih na utakmici 1. HNL između Zadra i Cibalije 2008. godine.

Hrvatski čuvar mreže uvijek odaje počast svom preminulom prijatelju, ali je ovaj put stiglo upozorenje od FIFA-e, prenosi 24sata.hr.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naime, FIFA je izrekla opomenu Subašiću jer je pokazivanjem majice sa likom Hrvoja Ćustića prekršio pravilo krovne kuće svjetskog fudbala prema kojem fudbaleri na opremi ne smiju isticati lične poruke.

Također, FIFA je kaznila HNS sa 70.000 švicarskih franaka jer se na utakmicama Mundijala moglo vidjeti da hrvatski reprezentativci konzumiraju pića proizviđača koji nema ekskluzivna prava za Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

Antonio Tony Pasalic
FIFA PEDERI
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi