FIFA zadovoljna antidoping pravilima

FIFA zadovoljna antidoping pravilima

FIFA je objavila kako je Svjetska antidoping agencija (WADA) zadovoljna njenim antidoping pravilima.

Time je okončan spor između dvije organizacije oko antidoping pravila. Posebno je sporno bilo pravilo prema koje su fudbaleri trebali dati obavijest za sljedeća tri mjeseca gdje će se tačno nalaziti koji dan.
 
"Potvrđeno je da su FIFA-ina pravila za 2009. u skladu s WADA-inim pravilima u svim aspektima", stoji u pismu kojeg je FIFA dobila od WADA-e.
 
Jedino je navodno sporan članak koji se odnosi na povratak treningu igrača koji je suspendovan zbog dopinga. FIFA traži 12-mjesečnu suspenziju tako da se igrač može vratiti treningu nakon devet mjeseci.
 
FIFA je tražila i da se testiranja izvan takmičenja izvode samo u klupskim prostorijama i da se igrače ne testira za vrijeme praznika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.